www. turaoldal .hu

Minden, ami Túrázás, Túlélés, Természet

Főoldalwww.turaoldal.hu TúráinkBakancsos és bringatúrák 2011-től TermészetjárásTurista alapismeretek, természetvédelem, extrém helyzetek Magyarország élővilágaelovilag.turaoldal.hu Túrablog blog.turaoldal.hu Facebookfb.com/turaoldal.hu
www.turaoldal.hu
Minden, ami túrázás, túlélés, természet
E-mail: info@turaoldal.hu
fb.com/turaoldal.hu (fotóink)
2011-2017

V
K

bringatúra » Balcsikör » 2012.04.06-07.

A Balaton körbetekerése mindig szép cél, mi a távot két nap alatt akartuk teljesíteni, Balatonakarattyától Balatonakarattyáig. Már a fővárosban is zuhogó esőben kellett kijutnunk a pályaudvarig, nem volt egyszerű a móka.

Szerencsére a lekésett vonat után gyorsan indult a következő, így sok időt emiatt nem vesztettünk. Utazás közben ellenőriztük járgányainkat, és túrakészen, lelkesen szálltunk le a kezdőponton. Gyorsan nekivágtunk az útnak, és tekertünk végig a déli parton. Fárasztó az út, néhol egyhangú, de összességében mindenképp felemelő. Első nap végén Szent György-hegyen szálltunk meg; némi sör és pálinka elfogyasztása után kellemes nyugovóra tértünk.

Másnap sajnos nem indultunk el túl korán, ami nem lett volna gond, mivel a táv kellemesen teljesíthető lett volna így is - ha az égiek nem döntenek úgy, hogy kissé megnehezítik dolgunkat. Sajnos indulás után pár órával az ég rázendített, többszöri megállásra kényszerítve minket.

Csúnyán el is áztunk, de később félig hála az esőkabátnak, félig az átöltözésnek és tartalékruháknak, folytatni tudtuk a túrát. Legnagyobb bánatunkra viszont sajnos még így sem sikerült végigmennünk a tervezett úton; szarrá áztunk a minket ért, aznapi utolsó zuhatagnak köszönhetően.

Így nem árt, ha az ember jobban felkészül az esőre... Mondjuk tartalékruhán és eső elleni felszerelésen kívül nem tudom mit tehettünk volna még, de az biztos, hogy tanultunk ebből a túrából is - nagy valószínűséggel többet nem fog ki rajtunk egy ilyen méretű esőzés sem.

De még így is jó volt a túra, és a végénél lévő csalódást leszámítva élveztük a megpróbáltatásokat. :)

Túra ideje: 2 túranap|Megtett táv: 180 km|Szintemelkedés: 200 m|Írta / szerkesztette: Viktor és András


| www.turaoldal.hu | 2011-2017 | V, K | Minden, ami Túrázás, Túlélés, Természet | info@turaoldal.hu |