www. turaoldal .hu

Minden, ami Túrázás, Túlélés, Természet

Főoldalwww.turaoldal.hu TúráinkBakancsos és bringatúrák 2011-től TermészetjárásTurista alapismeretek, természetvédelem, extrém helyzetek Magyarország élővilágaelovilag.turaoldal.hu Túrablog blog.turaoldal.hu Facebookfb.com/turaoldal.hu
www.turaoldal.hu
Minden, ami túrázás, túlélés, természet
E-mail: info@turaoldal.hu
fb.com/turaoldal.hu (fotóink)
2011-2017

V
K

gyalogtúra » 12. OKT » 2012.12.21.

Busszal mentünk ki a fővárosból a túra kiindulópontjára. Korán találkoztunk, hogy világosban, gond nélkül teljesíthessük eme túraszakaszt. Árpád hídtól indultunk, Piliscsabáig vettünk jegyet. Eltévesztettük a megállót, így Dorogon kötöttünk ki. Sebaj, nem szegte kedvünket a hiba, egy másik Kéktúra szakaszt jelöltünk ki így magunknak teljesítendő feladatként. Dorogról mentünk tervezett kiindulópontunkhoz, Piliscsabához.

Az út elején Kesztölcöt érintve, majd elhagyva egy meredek domb tetején pihentünk meg, és ettünk egy szendvicset. Örültünk, hogy így határoztunk, mert nem sokkal később egy őzcsapatot kaptunk így lencsevégre. A könnyű evés és a pár korty sör után folytattuk utunkat.

Nem sokkal később a messzeségben egy barlangnak tűnő képződmény hívta fel magára figyelmünket, így arra kanyarítottuk utunk, hogy megnézzük mi is lehet az. Mindössze egy kőfülke volt, de megérte így is az egy órás kiesés és hegymászás. A kerülő közben egy muflont sikerült lefényképezni. Későbbi utunk folyamán még jó pár muflon akadt lencsevégre, egy igen szerencsés túraszakaszt jelentett az aznapi.

Klastrompusztánál sóletet főztünk magunknak, pihentünk egy kicsit, majd továbbindultunk. Belefutottunk egy favágóhelyszínbe, mely miatt a farönkök teljesen eltakarták a kék túraútvonalat. Így hosszas keresgélés után találtuk csak meg a helyes utat, mely sok időnkbe került. Nem sokkal később beértünk Piliscsévbe, ahol hosszú utat tettünk meg betonon; többek között elhaladtunk egy templom, egy rakás bolt és egy háborús emlékmű, azaz sírkertféle mellett, mielőtt ismét fák közé kerültünk. Onnan egyenes út vezetett egy ´vájatban´ egészen Piliscsabáig.

Piliscsaba vonatállomáshoz már sötétben érkezvén pecsételtünk, miközben meglepődve tapasztaltuk, hogy egy darab sín sincs a közelben. Pecsét beszerzése után aznapi túránk végéhez értünk, így megkerestük buszunkat és hazadöcögtünk.

Túra ideje: 1 túranap|Megtett táv: 21.5 km|Szintemelkedés: 500 m|Írta / szerkesztette: Viktor és András


| www.turaoldal.hu | 2011-2017 | V, K | Minden, ami Túrázás, Túlélés, Természet | info@turaoldal.hu |