www. turaoldal .hu

Minden, ami Túrázás, Túlélés, Természet

Főoldalwww.turaoldal.hu TúráinkBakancsos és bringatúrák 2011-től TermészetjárásTurista alapismeretek, természetvédelem, extrém helyzetek Magyarország élővilágaelovilag.turaoldal.hu Túrablog blog.turaoldal.hu Facebookfb.com/turaoldal.hu
www.turaoldal.hu
Minden, ami túrázás, túlélés, természet
E-mail: info@turaoldal.hu
fb.com/turaoldal.hu (fotóink)
2011-2017

V
K

gyalogtúra » 13. OKT » 2012.12.30.

Ismét elérkezett a tökéletes nap a természetjáráshoz, így teljesítettük az Országos Kéktúra 13. szakaszát. Immáron sikeresen leszálltunk a Pestről Dorog felé tartó buszról Piliscsabánál, így nem kellett módosítanunk túratervünket. Kirándulásunk elején elhagytuk a várost; de nem a vasútállomásról indultunk, mint a térkép jelölte; felesleges lett volna visszamennünk oda, nem szeretjük amúgysem a városi szakaszt - és természetesen a Dorog-Piliscsaba túra alkalmával ezt a távot már megtettük.

Idővel kiértünk a városból a fagyos földön, majd rövidesen az Erzsébet-kútnál találtuk magunkat. Ez nem volt más, mint egy ráccsal zárt, hétköznapi kút, egy táblával. Onnan párszáz méterre jobb oldalt egy domb volt, aminek a tetején rejtettük el a Geoládánkat. A meredek domb aljánál varrnunk is kellett, egyikünk táskájának szára megadta magát. Most volt nálunk gyűszű, így nem ismételtük meg a legelső Mátrás túránk alkalmával véghezvitt időhúzást, tűtörést és tűhajlítást. (Azaz nem is próbálkoztunk tűvel - egyből gyorsrögzítővel oldottuk meg a problémát.)

Egy kicsit hosszabb emelkedő után elértünk a Nagy-Szénás csúcsára, ahol a tiszta időben remek kilátás nyílt a tájra. Nem vesztegettünk itt sok időt, hamarosan Nagykovácsi szélén találtuk magunkat, ahol megtekintettük a csillesort.

Nem sokkal később átkeltünk a Zsíros-hegyen, ahol pecsételtünk, majd fotózkodtunk az onnan ~4 km-re lévő Remete barlangnál.

Utána bevettük magunkat a városba és egy hosszú aszfaltos szakasz következett, mielőtt elértük legelső kéktúránk kezdetét, a Hűvösvölgyi gyermekvasutat. Itt ért véget aznapi túránk.

Túra ideje: 1 túranap|Megtett táv: 20.9 km|Szintemelkedés: 541 m|Írta / szerkesztette: Viktor és András


| www.turaoldal.hu | 2011-2017 | V, K | Minden, ami Túrázás, Túlélés, Természet | info@turaoldal.hu |