www.turaoldal.hu
Minden, ami Túrázás, Túlélés, Természet
Végh Viktor, Koczog András
2011-2019
info@turaoldal.hu
fb.com/turaoldal.hu

Facebook

CamelBak - Hordozható ivórendszer

A CamelBak, avagy a hordozható ivórendszer a menet közbeni – kéz nélküli – ivást hivatott elősegíteni. Ez lényegében egy hátra (vagy táskára, táskába) erősíthető ´zsák´, melyből egy csövön keresztül lehet a folyadékhoz jutni.

Létrehozás dátuma: 2016.04.20.
Utoljára módosítva: 2017.10.25.
Írta: Combat Gear
   » Túrázás    » Túlélés    » Katonai    » Ötletek, trükkök

CamelBak

A képre kattintva megnyitható a galéria

A Camelbak Omegába olyan funkciók kerültek be, amik ellensúlyozzák a sima Molle II-es változat spártaiságát. Ezt részben sikerült elérniük, mivel valóban könnyebb vizet tölteni bele és tartályt cserélni benne, de továbbra sem lehet rendesen rögzíteni a málhafelszerelésre.

A külső tok anyagát tekintve nem sokban változott a korábbi verzióhoz képest, kívülről pedig csak egy villámzáras fül került fel, erre egy tépőzárat varrtak a név felvarró számára, illetve egy további rejtett villámzár található még oldalt. Meghagyták a fogantyút a felső részen, és oldalt a D gyűrűket is, amikkel a málhára lehetne felfüggeszteni.

A Camelback pántjain szintén nem változtattak sokat, kivéve a D gyűrűket amik kisebbek lettek, így pedig az ivó cső már nem bújtatható át rajta. A függőleges pántok méretét műanyag csuszkákkal lehet állítani, és alul műanyag csatokkal oldhatók és a camelbak belső felébe rejthetők. A vízszintes pánt szintén állítható.

A külső tok belső felén található egy nyitott zseb, ide lehet a pántokat rejteni, míg az alsó felét feltekerve tépőzárral lehet rögzíteni. Az alsó pántokat a tok alsó részén található két nyílásba lehet rejteni.

A villámzárakat nyitva hozzáférünk a camelbak töltő nyílásához. Ahogy az elsőre rögtön kiszúrható a töltő nyílás méretét megnövelték és teljesen új formát kapott.

Az új formának köszönhetően könnyebb nyitni és zárni is kupakot, illetve a megnövelt töltőnyíláson keresztül sokkal könnyebb újratölteni is a tartályt.

Jobboldalt található a rejtett villámzár. Ennek segítségével könnyebben hozzáférhetünk a belső tartályhoz, és az ivócsövet leválasztva kiszedhetjük a tartályt.

Az Omega pár változtatása praktikusabbá és kényelmesebbé teszi a használatát. A belső ´thermo´ kialakításnak köszönhetően a benne tárolt víz több órán keresztül is megőrzi az eredeti hőfokát.

Az ivócsonkon már eleve megtalálható a porvédő. A source camelbakhez képest továbbra is hatalmas hátránya, hogy nem lehet gyorsan és egyszerűen rögzíteni a málhán. Az Omegát fekete, coyote brown, ACU és a képen is látható Foliage Green színben gyártják.

| www.turaoldal.hu | 2011-2019 | Végh Viktor, Koczog András | Minden, ami Túrázás, Túlélés, Természet | info@turaoldal.hu |