www. turaoldal .hu

Minden, ami Túrázás, Túlélés, Természet

Főoldalwww.turaoldal.hu TúráinkBakancsos és bringatúrák 2011-től TermészetjárásTurista alapismeretek, természetvédelem, extrém helyzetek Magyarország élővilágaelovilag.turaoldal.hu Túrablog blog.turaoldal.hu Facebookfb.com/turaoldal.hu
www.turaoldal.hu
Minden, ami túrázás, túlélés, természet
E-mail: info@turaoldal.hu
fb.com/turaoldal.hu (fotóink)
2011-2017

V
K

Természetjárás » Személyes » Túraterveink

A közeli és távoli jövőben tervezett túráink és túraötleteink kerülnek ide. Talán még megtervezni is itt fogjuk a túrákat, most hogy végre mindenütt elérhető az oldal, illetve számunkra a szerkesztőfelület is :)

Forrás: -|
Írta / szerkesztette: Viktor és András|
Utolsó módosítás: 2016.11.20.

2017 - magashegyi és őserdei túrák

2017-ben felmerült a gondolat, hogy talán a külföldi magashegység mellett egy másfajta vidékre is ellátogatnánk, egy erdei célponton gondolkodunk: a kétszer 3-4 napos Alpok/Tátra/Kárpátok túra mellett egy 10 napos Macedónia lett a cél :) (a Białowieża-őserdő a Lengyel-Fehérorosz határ miatt későbbre halasztva.)

Magas-Tátra

Már 2016-ban is cél volt pár napra, de sajna halasztódott.

Alpok (3000 méter felett)

A Großglockner (3798 m), Matterhorn (4478 m) és Mont Blanc (4808 m) csúcsokkal is szemezgetek, idővel... :)

Kárpátok (Erdély)

Már 2014-től is cél volt pár napra, de sajna halasztódott.

Macedónia

Össz. táv kocsival olyan 2200 km, ha az országot bejárjuk. Tehát a költségek is kb. olyanok lesznek, mint a 2016-os Alpok túrán (autóbérléssel, 10-12 napra), summa 140e.

A nagy összefüggő erdőségei vonzanak leginkább. Macedónia a wikin

Legmagasabb pontja az Albán határon emelkedő Korab-hegy (2764 m) (Dlaboka völgye, Korab-vízesés, ...), ez is cél lesz valószínűleg :)

Korab-hegy alatti vízesés
Korab-hegy (2764 m)

Kék Kör befejezése (DDKT és AKT 2017 végéig)

2017-ben a Kék Kör maradék két részét (DDKT és AKT) is szeretnénk teljesíteni. Első körben az Országos Kéktúra (OKT) hiányzó kilométerei elvileg 2016 végére meglesznek; majd 2017-ben a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát (DDKT/DKT) gyalog, illetve az Alföldi Kéktúrát (AKT/AK) közben bringával tervezzük megtenni.

Országos Kék Kör: OKT, DDKT, AKT

Magas-Tátra ()

Ez sajna halasztódik 2017-re...

___________________

Úgy néz ki, hogy idén egy rövid hétvégére eljutunk a Tátrába, mégpedig szeptember 23-25-ig. 5-en tervezzük bevenni az ösvényeket, Viktor, Bazsi és két András.

Az eddigi terv a következő: Pénteken leutaznánk, lehetőleg úgy, hogy már estére a kempingben lehessünk. Szombaton és vasárnap pedig egy-egy teljes napot kirándulhatunk a szép vidékeken, éjfél után érnénk vissza. 5-en mennénk, így a kocsibérlés nem tűnik rossz ötletnek. Mivel nem tervezünk ferratazni vagy mászni, így plusz felszerelést nem szükséges bérelni.

Tehát a költségek:

A kajaterv a következő:

Tehát összesen a túra költségét 38-68e Ft-ra tippelem, ami 10-17e Ft/fő. Erre még rájöhetnek a kötélpálya és parkolási díjak, ha akarjuk az autópályadíj (bár felesleges mert igen keveset tudnánk ott menni), illetve az esetleges sör vagy ott vett kaja.

Túraterv

És akkor nézzük a túralehetőségeket:

Felkai-vízesés

Viktor egyik ötlete: Zöld-tó plusz vízesések és tengerszemek magas-tátrai túra

Jó felbontású Tátra-térkép

Az ötleteket még keresgélem :)

Országos bringakör (2018 után)

A Kéktúra alföldi szakaszát (AKT) bringával tervezzük teljesíteni 2016 végére, a teljes Kék Körrel együtt. Viktor fejéből egy olyan ötlet pattant ki, hogy kéne egy teljes országra kiterjedő bringázást tervezni. Egyhuzamban, 2 hét alatt, a majd 1700 km-t. (Én mondjuk úgy is el tudnám képzelni, hogy 5 db 3 napos hétvégén csináljuk meg, úgy mégiscsak 5 szabi, nem pedig 10.)

Az előzetes tervek folyamán rajzoltunk pár térképet, egyelőre csak ennyi van meg :)

1. szakasz - 586 km 2. szakasz - 704 km 3. szakasz - 378 km

A térkép nagy felbontásban

A térkép útvonala pedig: Bp. - Velencei-tó - Balcsi (Tihany) - Veszprém - Győr - Fertő-tó - Sopron - Tapolca - Kis-Balaton - (Barcs) - Pécs - Baja (Duna) - Szeged - Tisza vonala: Szolnok, Tiszafüred, Tokaj - Nyíregyháza - Debrecen - Hortobágy - Tiszafüred (Tisza) - Eger - Gyöngyössolymos - Szécsény- Drégelypalánk - Kemence - Szob - Duna vonala: Nagymaros, Vác, Bp.

1668 km - Magyarország jövünk :)


| www.turaoldal.hu | 2011-2017 | V, K | Minden, ami Túrázás, Túlélés, Természet | info@turaoldal.hu |